Ylli Polovina in italiano
VENDLINDJA KU JETOJ DHE PUNOJ QYTETI I DY VAJZAVE TË MIA
PUBLICITIKË

HAJRI HIMA LIBRI “AMBASADOR NË BALLKAN” I YLLI POLOVINES, KONTRIBUT I VYER PËR KOHËN
”REPUBLIKA E SHTATË”
“AMBASADOR NË BALLKAN”
“LOTËT E SORKADHES”, botimi i dytë
LOTËT E SORKADHES
Artikuj të tjerë .....kërkoni në këtë faqeS'AFËRMI
MIRËSEVINI

.jpg
Foto: .jpg
IK I QETË, PARTIZANI IM!


PASQYRA E LENDËS E LIBRIT

“Komisari Memo” i botuar në italisht (fq. 5)
“Luis, historia e një familjeje me shtatë fëmijë” (fq. 9)
Partizani i përjetshëm Dritëro Agolli (fq. 11)
“Po ne për të mirë u përpoqëm!” (fq. 14)
Veterani shqiptar i Luftës Nacionalçlirimtare është edhe ndërkombëtar (fq. 22)
Ik i qetë, partizani im! (fq. 27)
Nderim i njëjtë, partizanë dhe të persekutuar (fq. 34)
Karta e veteranit për Enver Hoxhën (fq. 36)
Kur shkoi në Pezë, dhjetë ditë pasaktësi (fq. 40)
Agjenti britanik K/76 (fq. 49)
Në Berat, sa shumë të pathëna! (fq. 52)
Me kë do të jetë Shqipëria? (fq. 61)
“I dashur shoku Muromcjev” (fq. 63)
Xhirime të mrekullueshme në Shqipëri (fq. 69)
Karta false e lirisë (fq. 71)
Koloneli jugosllav Velimir Stojniç autor i Deklaratës së të Drejtave Qytetare (fq. 78)
Festimet e 28 Nëntorit 1944 (fq. 79)
Një Sorkadhe flamurtare e paradës (fq. 94)
Pilotit amerikan Walter Green një ballist i vjedh unazën dhe xhaketën (fq. 99)
Takimi sekret i Enver Hoxhës me Mustafa Krujën (fq. 108)
Fshehurisht në Manastirin e Ardenicës (fq. 110)
Në Berat dhe në Vjenë (fq. 112)
Pushkatimi dy herë i plakut Fejzi Alizoti (fq. 119)
“Novafilm” kërkon ta ekranizojë romanin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” (fq. 125)
Interesim edhe për librin e Enver Hoxhës “Shënime për Kinën” (fq. 126)
1978, radiograme pa pushim Paris-Tiranë (fq. 128)
Shqetësimi i çuditshëm i Hysni Kapos (fq. 152)
Realizimi i filmit “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” përparësi e madhe shtetërore (fq. 156)
Maja e lapsit të kuq të qeveritarit të lartë të Tiranës (fq. 161)
Gjobë kundër Kadaresë: 500.000 franga (fq. 165)
Mishel Pikoli ngre dolli për Partinë e Punës dhe Enver Hoxhën (fq. 182)
Dritëro Agolli dërgon letër (fq. 188)
Pse nuk mund të jetë film franko-shqiptar (fq. 194)
Tirana: “Propozojmë që xhirimi i filmit të shtyhet për më vonë” (fq. 199)
Urgjente
Dt. 26.8.1982 (fq. 201)
Si Tefta Cami e shpjegon çfarë ndodhi (fq. 202)
Të jetosh në antikomunizëm (fq. 207)
12 prill 1917, Bernë, përse ngutet Lenini (fq. 210)
Realkomunizmi si kataklizmë sociale (fq. 214)
Të jetoje në enverkomunizëm (fq. 225)


Version i printueshem
Faqja paraardhese

LIBRAT

Libra të tjerë .....

LIBRI I FUNDIT
Image Title Here
LIBRA TË TJERË
Kontakt: ylli@yllipolovina.com © 2007-2017 yllipolovina.com Webmaster: taulant@topciu.com